Adaleta Bibezic

Adaleta Bibezic, rođena 12.11.1977.godine u Baru. Diplomirani pravnik.

Jedan od najbitnijih razloga mog življenja u Crnoj Gori je ljepota prirode, blizina mora, klima i veliki broj sunčanih sati u toku godine.  Svakodnevni dodir sa prirodom i uživanje u onom što priroda daje čovjeku, kako sva vegetacija, zelenilo i razno rastinje, tako i ptice i more, kao najdivnija melodija, koja vizuelno i duhovno ispunjava čovjeka je nenadoknadiva potreba i prioritet meni kao individui. Stoga moj angažman oko ulcinjske solane je prirodan sljed onoga što je moja suština. Sačuvati taj prirodni jedinstveni rezervoat i stanište ptica, uz nezaobilaznu proizvodnju soli, koja osim što rezultira stvaranju jestive i bitne namirnice – soli, te ostvarivanje značajnih ekonomskih prihoda i brenda Ulcinja, pozitivno utiče i na cijeli ekosistem i klimatske uslove ovog podneblja. Zaštita solane i proglašenje iste kao spomenika prirode, tj. očuvanje netaknute solane je ono čemu ovo društvo strijemi, te se nadam da će moj angažman u ovom društvu dati doprinos i biti dijelotvoran.

Konačno, nadam se da će naše crnogorsko društvo uvidjeti značaj koji priroda ima, kako za nas same, koji upijamo sve njene dobrobiti, tako i za razvoj turizma i prepoznavanje naše Crne Gore i Ulcinja, kao posebnog turističkog odredišta – oaze zdravog i lijepog , te da će nas ta odrednica voditi u budućnost.

″Poštuj prirodu i ono što ona jeste, da bi ti ona dala ono što ti je potrebno″, a rezultati poštovanja ovog principa su kvalitetniji životni uslovi i kvalitetnija turistička ponuda.